Tabăra „Lumea Copiilor ” în Parohia Ortodoxă Dumbrăveni, Protopopiatul Beclean

de | iun. 3, 2024

Copiii sunt veniți pe pământ direct din raiul lui Dumnezeu. Ei ne aduc în lume zâmbetul, bucuria, blândețea, bunătatea și sfințenia desăvârșită a Celui singur sfânt prin Sine – Dumnezeu.

​Ei sunt darul și împlinirea, speranța și dăinuirea părinților (mama și tata), ei sunt cununa apostoliei dascălilor, ei sunt comoara Bisericii, ei sunt frumusețea și tinerețea fără bătrânețe a satelor noastre românești, ei sunt continuitatea, normalitatea, înveșnicirea și nemurirea neamului nostru românesc cel iubitor de Dumnezeu și mărturisitor de Hristos.

Este Ziua Copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copiii pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos Care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. El ne spune tuturor: „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” (Mt. 19, 14). Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică.

La Parohia noastră, a avut loc sâmbătă, 1 iunie, un atelier de creație, destinat copiilor și tinerilor din cadrul parohiei. Această activitate creativă am urmărit să fie prilej de a sărbători copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia noastră, de a aprecia și iubi copiii și de ce nu, de a-i pregati pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese.

În cadrul atelierului, 58 de copii s-au bucurat de jocuri, concursuri , atelier hand made “lănțișoare colorate”, pictură pe ghips, atelier de ghicitori, pizza, plăcinte, brânzoici, vată pe băț, înghețată, pictură pe față, topogan gonflabil și multe bunătăți !

Cei mici au fost entuziasmați și bucuroși că au avut ocazia să le arate părinților că din mâini, dar și suflete inocente, pot ieși creații frumoase. Mulțumim Domnului pentru bucuriile pe care le-am trăit alături de acești copilași. Sărbătorindu-i pe ei, am dat valoare „Familiei și rolului creștin al acesteia.” De ziua voastră, ne rugăm ca binecuvântarea Lui Dumnezeu să coboare ca o lumină lină peste inimile voastre curate. De asemenea, vă dorim să sporiţi cu înţelepciunea şi cu vârsta. La mulți ani senini, frumoși și rodnici, dragilor!!

​La mulți ani tuturor copiilor frumoși și buni ai României creștine și copiilor din lumea întreagă!

Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dăruiască un viitor strălucit, într-o lume normală, bună și frumoasă, ca să vă bucurați de darul vieții și de eforturile pe care le-ați făcut și le faceți ca să deveniți viitorul neamului nostru românesc.

​Iubiți-L pe Hristos, Singurul care vă face liberi și vă iubește necondiționat, însoțindu-vă cu îngerul Lui păzitor în permanență.

Mulțumim Asociația „Un Dar mic pentru o bucurie Mare” – Beclean pentru colaborare, pentru frumoasele jocuri și ateliere!

Mulțumim tuturor celor implicați , voluntarilor, cadrelor didactice, mămicilor și gospodinelor care ne-au răsfățat cu atâtea bunătăți!

Datorită vouă copilașii au avut o zi memorabilă!

AUTOR: Ioana Drăgan

Foto: Asociația „Un Dar mic pentru o bucurie Mare” – Beclean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...