Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P4

de | nov. 14, 2023

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 – 20:22.

„Spovedania este o adevărată pocăință, o întoarcere totală a omului, o schimbare totală, ontologică, din temelii a vieții unui om. Aceasta este spovedania și aceasta ar trebui să fie de fapt fiecare spovedanie. Ea nu trebuie să fie un act formal, care ține de o tradiție a Bisericii noastre. Nici măcar așa cum se spune într-o poruncă bisericească să ne spovedim de patru ori pe an (în cele patru mari posturi). Nici măcar această poruncă nu trebuie respectată în litera ei, ci nuanțată și ea în sensul că ne spovedim sau ne mărturisim ori de câte ori simtim nevoia.”

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P4
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/steliantofana/" target="_self">Pr. Prof. Stelian Tofană</a>

Pr. Prof. Stelian Tofană

Profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament”.

Emisiuni recente

Felurile rugăciunilor

Felurile rugăciunilor

Vom vorbi și în cadrul acestei emisiuni despre rugăciune. Ea ne leagă de Dumnezeu și lucrează la mântuirea noastră. Rugăciunea noastră are atât un caracter particular cât și unul public; ambele sunt necesare și complementare. De felul cum lucrează în noi rugăciunea...

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc (2)

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc (2)

  „Că de-aţi avea zeci de mii de învăţători în Hristos, totuşi nu aveţi mulţi părinți; că pe voi eu v’am născut întru Hristos Iisus prin Evanghelie” (1 Corinteni 4, 15)   Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea...