Târgul caritabil „Bucuria de dărui”, la Protopopiatul Huedin

de | dec. 7, 2019 | Actualitatea religioasă

Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin a organizat în data de 06 decembrie 2019 târgul caritabil Bucuria de a dărui. Evenimentul a avut loc la sediul Protopopiatului iar moderatorul evenimentului a fost profesorul Doru Rus.

Asemeni faptelor filantropice ale Sfântului Nicolae, copiii care au participat la atelierele de pictură și creație, împreună cu asistentul social și pedagogul serviciului comunitar,  au pus spre vânzare obiecte decorative pentru Crăciun create de ei, prăjituri și fursecuri.  În cadrul târgului au fost prezente și produse realizate de copii din Asociația „Gemenii cu Sindrom Down” din Huedin.

În deschiderea evenimentului, părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului,  le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Nicolae, dăruitorul prin excelență, și a adus mulțumiri tuturor celor implicați în buna desfășurare a târgului.

Bucuria serii a fost reprezentată de venirea lui Moș Nicolae, care a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți, un moment trăit cu mare emoție de cei mici.

Pentru a fi răsplătită strădania fiecăruia, Protopopiatul Ortodox Român Huedin a organizat un concert de colinde autentice, susținut de surorile Chiș și de Grupul „Păstrătorii Tradițiilor” din Răchițele, coordonat de prof. Mărioara Boc.

Din banii adunați în cadrul acestui târg se vor achiziționa alimente, produse de curățenie și igienă pentru beneficiarii Serviciului de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin.

Serviciul de Asistență Comunitară este coordonat de doamnele Bucșa Nicoleta și Lupuțan Mirela.

 

 

Ultimele articole

23 septembrie – Zămislirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

22 septembrie – Sfântul Sfințit Mucenic Foca

Sfântul Sfințit Mucenic Foca, făcătorul de minuni, Episcopul Sinopiei († 117) – S-a născut în orașul Sinopi, iar părinții săi au fost Pamfil și Maria. Încă din tinerețe s-a învrednicit de darul Duhului Sfânt, făcând minuni. A fost ales Episcop al orașului Sinopi. În...

Despre semnul Sfintei Cruci

Despre semnul Sfintei Cruci

Ne-am aflat, în ultimele două săptămâni, în orizontul de lumină, de har și de binecuvântare al praznicului Înălțării Sfintei Cruci, această mare și importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc. Prin celebrările liturgice și mai ales prin bogata poezie...

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, va pune, joi 24 septembrie, piatra de temelie a așezământului pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul”. Acesta va fi construit în localitatea Dorolea, din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud, și va...

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

În sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, 19 septembrie 2020, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al...