Târgul caritabil „Bucuria de dărui”, la Protopopiatul Huedin

de | dec. 7, 2019 | Actualitatea religioasă

Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin a organizat în data de 06 decembrie 2019 târgul caritabil Bucuria de a dărui. Evenimentul a avut loc la sediul Protopopiatului iar moderatorul evenimentului a fost profesorul Doru Rus.

Asemeni faptelor filantropice ale Sfântului Nicolae, copiii care au participat la atelierele de pictură și creație, împreună cu asistentul social și pedagogul serviciului comunitar,  au pus spre vânzare obiecte decorative pentru Crăciun create de ei, prăjituri și fursecuri.  În cadrul târgului au fost prezente și produse realizate de copii din Asociația „Gemenii cu Sindrom Down” din Huedin.

În deschiderea evenimentului, părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului,  le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Nicolae, dăruitorul prin excelență, și a adus mulțumiri tuturor celor implicați în buna desfășurare a târgului.

Bucuria serii a fost reprezentată de venirea lui Moș Nicolae, care a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți, un moment trăit cu mare emoție de cei mici.

Pentru a fi răsplătită strădania fiecăruia, Protopopiatul Ortodox Român Huedin a organizat un concert de colinde autentice, susținut de surorile Chiș și de Grupul „Păstrătorii Tradițiilor” din Răchițele, coordonat de prof. Mărioara Boc.

Din banii adunați în cadrul acestui târg se vor achiziționa alimente, produse de curățenie și igienă pentru beneficiarii Serviciului de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Huedin.

Serviciul de Asistență Comunitară este coordonat de doamnele Bucșa Nicoleta și Lupuțan Mirela.

 

 

Ultimele articole

9 iunie – Sf. Ier. Chiril, arhiepiscopul Alexandriei

9 iunie – Sf. Ier. Chiril, arhiepiscopul Alexandriei

Biserica Ortodoxă cinstește în fiecare an în data de 9 iunie pe Sfântul Chiril al Alexandriei. Născut în anul 370, în Alexandria Egiptului, provenea dintr-o familie cu bune calități educaționale, fapt ce va influența considerabil râvna sa. Sfântul Chiril a beneficiat...

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul...