Târnosirea bisericii Spitalului de Oncologie din Bistrița

de | iul. 24, 2016

Biserica Spitalului de Oncologie din Bistrița va fi târnosită sâmbătă, 30 iulie 2016, de Mitropolitul Andrei al Clujului. Locașul de cult, finalizat de curând, a fost construit în curtea unității medicale de pe strada Alba Iulia și este ocrotită de „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”.

Slujba de târnosire a noului locaș de cult va începe în jurul orei 9:00, iar alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va sluji un sobor de preoți și diaconi. Noua biserică se încadrează într-un proiect început cu ani în urmă ce își propune reîntoarcerea la medicina creștină, a declarat pentru radio Renașterea, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta:

Noua biserică de la Spitalul de Oncologie este al treilea locaş de rugăciune construit în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. În 1998 a fost sfinţit paraclisul din incinta clădirii principale a Spitalului de Urgenţă, iar în 2011 a fost sfinţită o biserică ce poartă hramul „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma și Damian” în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...