Tineri bistrițeni, formați pentru a fi voluntari în taberele de copii

de | nov. 14, 2016

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița a organizat în perioada 10-13  noiembrie 2016, la Sîngeorz-Băi, o tabără de pregătire a tinerilor voluntari intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”.

Pe perioada celor 4 zile de tabără, participanții și-au întărit decizia de a se implica în comunitate prin voluntariat, au cunoscut implicațiile și avantajele organizării unei tabere, au fost deprinși cu abilități specifice (animație socio-educativă, coordonarea unui atelier, coordonarea unui grup, moderarea de discuții, coordonare de jocuri, relaționarea cu participanții și cu ceilalți voluntari), au învățat să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară, au participat la programul catehetic și duhovnicesc desfășurat și și-au expus în mod direct dorința de a schimba ceva în jurul lor și de a arăta că se poate trăi frumos.

Prin organizarea acestei tabere, asociația și-a dorit să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, prin tabere, având mai multe obiective finale:

– dobândirea de cunoștințe teoretice despre organizarea unei tabere și despre specificul voluntariatului în tabere;

– dobândirea de abilități practice în organizarea unui program de tabără și activități specifice de tabără;

–  însușirea unor metode de lucru cu copiii, adolescenții, tinerii și voluntarii in diverse context;

-dezvoltarea conceptului de tabără comunitară.

Tabăra s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din municipiul Bistrița iar proiectul a fost  cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2016.

Astfel, un numar de 50 de participanți au primit diplomă de „voluntar de tabere” recunoscută în toate asociațiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului , ceea ce le dă posibilitatea de a fi viitorii voluntari în taberele organizate de asociațiile noastre. Totodată, tinerii au avut parte de prezența reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița, care i-au informat cu privire  la aspecte importante care țin de securitatea și intimitatea lor în mediul online. De asemenea, s-au bucurat și de vizita Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care le-a adresat câteva gânduri duhovnicești și le-a dăruit câte o carte de rugăciuni.

Pr. Tudor Mudure-Iacob

Inspector de tineret

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...