TOAMNA MUZICALĂ CLUJEANĂ – Spectacolul „ENCORE. Bisuri contemporane”

de | oct. 11, 2023

Filarmonica de Stat Transilvania vă invită la un spectacol aparte: „ENCORE. Bisuri contemporane”, în cadrul evenimentului TOAMNA MUZICALĂ CLUJEANĂ, care se va desfășura în data de 14 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00, în Sala Mare a Colegiul Academic din cadrul Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului pianista Adriana Toacsen va interpreta lucrări ale mai multor compozitori români: Dan Dediu, Șerban Marcu, Diana Rotaru, Cătălin Crețu, Cristian Bence-Muk, Sabina Ulubeanu, Gabriel Malancioiu, Sebastian Androne-Nakanishi, Irina Perneş, Andrei Petrache, Andrei Virgil Popescu și Rubin Szabó Bázsa Lovász.

Astăzi am avut bucuria să îi am alături pe trei dintre ei: dl conf. univ. dr. prof. Cristian Bence-Muk, decanul Facultății Teoretice din cadrul ANMGD, dl conf. univ. dr. prof. Şerban Marcu, unul dintre cei mai apreciați compozitori din tânăra generație și dra Rubin Szabó, tânără compozitoare și studentă a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul prestigioasei instituții. Vă invităm să ascultați gândurile pe care ni le-au împărtășit despre ce presupune să fii compositor de muzică cultă, c ear schimba pentru a performa și mai mult ș ice compoziții de-ale lor vor fi interpretate pe scena Filarmonicii de Stat Transilvania.

Encore este un proiect care promovează muzica contemporană cultă și aduce în centrul atenției miniaturile muzicale, cunoscute popular ca „bisuri”, creații sonore compacte și spectaculoase, menite să rămână în memoria afectivă a publicului la final de concert.

În lumea muzicii clasice, bisurile întruchipează surpriza, celebrarea efortului interpretativ și a conexiunii dintre solist și public. Pentru interpret, bisul este momentul de evadare din rigoarea programului de concert, dar și punctul în care își poate etala calitățile tehnice și interpretative.

Inițiat de pianista Adriana Toacsen și organizat de asociația Art&Co, proiectul Encore își propune să îmbogățească repertoriul de bisuri, să pună în valoare compozitorii români, dar și să descopere noi talente. Din programul turneului, format din 12 lucrări muzicale, patru sunt compoziții deja existente, patru au fost comandate special în cadrul proiectului, și ultimele patru sunt câștigătoare ale Concursului Național Encore, adresat tinerilor compozitori români cu vârsta de până în 30 de ani.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
TOAMNA MUZICALĂ CLUJEANĂ - Spectacolul „ENCORE. Bisuri contemporane”
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea...