Zilele Academice Clujene 2022 | Istoricul Varga Attila

de | oct. 23, 2022

Istoria te ajută atunci când esti cinstit cu ea, spune invitatul meu.

După o pauză de 2 ani, Zilele Academice Clujene – și-au reluat evenimentele și continuă tradiția manifestărilor științifice și culturale, fiind completate de colocvii, mese rotunde, workshop-uri, iar cei peste 300 de ale cercetătorilor din Filiala Cluj-Napoca a academiei dar și din țară își expun rodul muncii, fiecare zi constituind practic un adevarat evenimente în sine.

Și pentru că Institutul de Istorie George Barițiu din Cluj-Napoca, în calitate parte componentă a Academiei Române Filiala-Cluj, este unul dintre participanți și organizatori la ZAC 2022, l-am invitat alături de mine pe dl Varga Attila, cercetător științific gr.II al Institutul de Istorie George Barițiu al Academiei Române.

Dincolo de orice tentații financiare, am ales să fac istorie, mai afirmă istoricul Varga Attila. Pariticpant la Zilele Academice Clujene – Ediția 2022 cu 4 paneluri, invitatul nostru ne-a dezvăluit și unele dintre proiectele sale.

Îi mulțumesc pentru participare și pentru implicarea reală în cercetarea istoriei Transilvaniei.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Zilele Academice Clujene 2022 | Istoricul Varga Attila
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea...