Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la sediul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’din Bistrița

de | apr. 20, 2023

Ziua Forțelor Terestre a fost sărbătorită joi, 20 aprilie 2023, printr-o ceremonie militară și religioasă desfășurată la sediul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’din Bistrița, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina’’, generalul de brigadă Bogdan Cernat, și a altor oficialități militare și civile.

În deschiderea ceremoniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, înconjurat un sobor de clerici, a oficiat un Te Deum și a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Apoi a avut loc citirea ordinului Ministrului Apărării Naționale de numire în funcție a comandatului brigăzii, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba. Ulterior, cu această ocazie, comandantul diviziei a dat citire mesajului Ministrului Apărării Naționale cu ocazia Zilei Forțelor Terestre.

Ceremonia a cuprins și un moment de valorificare și recompensare a celor mai merituoși. Astfel, în semn de apreciere a sprijinului deosebit în susținerea lotului INVICTUS, Fundației Vilas, reprezentată în cadrul ceremoniei de domnul doctor Cristian Mureșan, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, i-a conferit ,,Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa a II-a’’. De asemenea, pentru îndeplinirea ireproșabilă și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, au fost acordate distincții personalului brigăzii, cu prilejul aniversării Forțelor Terestre.

Activitatea s-a încheiat cu un moment reprezentativ al echipei de Drill generată de Batalionul 812 Infanterie ,,Bistrița’’ și cu defilarea efectivelor marii unități.

La activitate au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, ai Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, invitați din Garnizoana Bistrița, precum și cadre militare în rezervă și retragere.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’ Bistrița

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...