Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată la Centrul „Sf. Irina” din Turda

de | dec. 4, 2015

Centrul de Recuperare Psiho-Neuromotorie pentru Copii cu Dizabilităţi „Sf. Irina” şi Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu pentru Adulţi „Sf. Vasile cel Mare” din Turda au fost joi, 3 decembrie în zi de sărbătoare, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități.

IMG_9857_2Manifestările au fost binecuvântate de ȊPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a săvârşit în deschidere o slujbă de Te-Deum, prilej cu care a rostit și un cuvânt de încurajare pentru cei prezenţi şi a îndemnat la empatie cu cei aflaţi în suferinţă. Părintele Mitropolit a acordat preoţilor, ce coordonează activităţile de la cele două centre, Pr. Florian Simonca şi Pr. Daniel Sârb, distincţia de iconom. Au fost prezenţi la festivitate numeroşi oaspeţi, oficialităţi locale şi judeţene.

„Prin toate evenimentele pe care le organizăm, ne propunem să contribuim cu puţinul nostru la schimbarea mentalităţii societăţii faţă de persoanele cu nevoi speciale şi s-o implicăm în procesul de incluziune socială. De asemenea ne străduim să eliminăm prejudecăţile, marginalizarea şi excluderea socială şi să arătăm tuturor că aceste persoane reprezintă pentru societate o resursă insuficient pusă în valoare şi în nici un caz o povară”, a declarat preotul misionar Florian Simonca.

„Constatăm că prejudecățile şi însăşi lipsa incluziunii sunt dizabilităţi ale societăţii. Şi nu lipsa sau prezenţa unei dizabilităţi îi face pe oameni deosebiţi, ci talentele, aptitudinile şi munca lor. Iar pentru ca aceste talente şi aptitudini, ale persoanelor cu nevoi speciale, să fie valorificate în beneficiul societăţii sunt necesare politici, mecanisme şi, înainte de acestea, atitudine umană.  Pentru toate acestea vom munci în continuare”, a mai spus părintele misionar Florian Simonca.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...