Ziua mondială împotriva traficului de persoane: ANITP lansează campania „Drumul spre libertate”

de | iul. 30, 2023

Duminică, de Ziua mondială împotriva traficului de persoane, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat campania „Drumul spre libertate”, o iniţiativă care urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a populaţiei vulnerabile cu privire la cele mai utilizate metode de recrutare folosite de traficanţii de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres, Campania „Drumul spre libertate” prezintă experienţa reală a unei victime a traficului de persoane şi modul în care aceasta a reuşit, în cele din urmă, să îşi refacă viaţa.

„Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a populaţiei vulnerabile cu privire la cele mai utilizate metode de recrutare folosite de traficanţi, în special metoda Loverboy”, se arată în comunicat.

ANITP informează, totodată, că în cursul acestui an au fost organizate aproximativ 1.700 de activităţi preventive cu peste 120.000 de beneficiari direcţi.

Agenţia mai derulează campania naţională „Distracţie în siguranţă!”, cu scopul de a informa adolescenţii şi tinerii prezenţi la festivaluri de muzică şi film, la activităţi sportive despre implicaţiile traficului de persoane şi modalităţile de evitare a potenţialelor riscuri.

În acest an, a debutat şi colaborarea cu Fundaţia Vodafone prin dezvoltarea unei secţiuni anti-trafic în cadrul aplicaţiei Bright Sky. Aplicaţia recent actualizată, include, un ghid de prevenţie a fenomenului traficului de persoane, care conţine informaţii despre cum se manifestă acesta, ce categorii de persoane sunt în risc să deveni victime, cum se pot proteja de traficanţi, unde se poate solicita ajutor.

De la începutul anului până în prezent, au mai fost organizate peste 80 de sesiuni de instruire adresate unui număr de aproximativ 2.900 de specialişti – procurori, poliţişti, judecători, inspectori de muncă.


Patriarhia Română este partener ANITP în Campania națională de prevenire a traficului de persoane „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie

Ziua Mondială a Artei este serbată în data de 15 aprilie. Aceasta a fost instituită în 2012 la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale de Artă, în cadrul celei de a 17-a Adunări generale din 2011, de la Guadalajara, Mexic. Data de celebrare a fost aleasă în memoria lui...

Ziua mondială de conștientizare față de autism

Ziua mondială de conștientizare față de autism

În data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că în lume unul din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm în vederea îmbunătățirii vieții lor. Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de...

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

Pe 30 martie 1989, Nicolae Steinhardt, monahul de la Mănăstirea Rohia, trecea la viața veșnică. Convertit la ortodoxie și botezat în detenție la Jilava, a fost o personalitate emblematică a spiritualității și culturii creștin-ortodoxe românești din perioada comunistă....