80 de seniori clujeni au început anul universitar, în domeniul Religie, în cadrul proiectului „Universitatea vârstei a treia”

de | oct. 20, 2023

Noul an universitar la „Universitatea vârstei a treia”, domeniul Religie, un proiect de învățare continuă destinat seniorilor din municipiul Cluj-Napoca, a debutat vineri, 20 octombrie 2023, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În deschiderea conferinței, de la ora 11:30, în paraclisul instituției de învățământ teologic, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, cei aproximativ 80 de seniori înscriși la „Universitatea vârstei a treia” au participat la o slujbă de Te Deum.

Apoi, în aula facultății, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și a vorbit despre virtutea bunătății. De asemenea, a amintit faptul că acest an a fost proclamat de Biserica Ortodoxă Română ca „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Decanul instituției, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, le-a adresat seniorilor un cuvânt de bun venit și a susținut prelegerea cu tema „Teologia și împlinirea de sine”.

În continuare, pr. lect. univ. dr. Daniel Mocanu a prezentat un curs de meloterapie.

În cadrul întâlnirilor, vor fi ținute diverse cursuri din domeniul Religie, precum și cursuri axate pe problematica medicală, specifică persoanelor vârstnice. Acestea vor fi susținute de ieromonahul Paise Borza, preot de slujire caritativă la Clinica „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

„Universitatea vârstei a treia” este un proiect adresat seniorilor cetății și se va desfășura pe parcursul anului universitar 2023-2024, având sprijinul comunității cadrelor didactice de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și de la alte universități din Cluj-Napoca, pe bază de voluntariat.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat între Fundația UBB, Asociația EduNation și Primăria Cluj-Napoca. Acesta are ca scop promovarea conceptului de educație pe tot parcursul vieții prin oferirea unor programe de educație informală și crearea unor oportunități de actualizare și îmbogățire a cunoștințelor persoanelor vârstnice în diverse domenii de interes. Astfel, se dorește păstrarea activă a persoanelor vârstnice în societate și valorificarea experienței acestora în proiecte de implicare în comunitate, conform UBB.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...