Părintele Ioan Bunea – 110 ani de la naştere

de | nov. 27, 2016

Îl evocăm în această emisiune pe Părintele Ioan Bunea, de la a cărui naştere s-au împlinit pe 16 septembrie 110 ani. A fost profesor şi preot în municipiul Cluj-Napoca, unul din preoţii de seamă ai Transilvaniei. În amintirea lui, la Sângeorz-Băi, în judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost inaugurat un centru de tineret, aceasta pentru că Părintele Ioan Bunea a fost un pedagog de vocaţie, care a căutat să vină în întâmpinarea tinerilor, atât în calitate de profesor cât şi ca autor al unor programe de învăţământ menite catehizării tinerilor. În vremuri grele, iată, Biserica a avut oameni devotaţi care au ţinut aprinsă candela credinţei şi au rămas vii în memoria colectivităţii.

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/catalin-palimaru/" target="_self">Pr. Cătălin Pălimaru</a>

Pr. Cătălin Pălimaru

Preot, directorul Editurii Renașterea, doctor în teologie.

Emisiuni recente

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Despre rugăciune

Despre rugăciune

În această emisiune vom vorbi despre rugăciune. Rugăciunea este vitală pentru omul credincios și definește cel mai plenar relația omului cu Dumnezeu. Ea are și un caracter particular dar și unul public, cu alte cuvinte ne rugăm și acasă dar ne rugăm și la biserică....