Activităţi cu copiii şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultăţi, în Parohia Sărata, Cluj

de | apr. 21, 2017

În zilele de sărbătoare ale Sfintelor Paşti, copiii din Parohia Sărata, judeţul Cluj s-au implicat în mai multe activităţi cu caracter social şi cultural. „Am vizitat mai multe familii cu venituri modeste din parohia noastră, am ciocnit după tradiţie câte un ou roşu, informează ziarul Lumina, ediția de Transilvania.

După cum obişnuim în fiecare an, în ziua de Paşte, imediat după Sfânta Liturghie grupul de copii şi tineri ai parohiei au susţinut un program specific perioadei pascale. Fiecare copil a primit câte un ou roşu şi câte o iconiţă”, a spus parohul Andrei Misaroş.

Credincioşii care au participat la slujbe au avut posibilitatea să aprecieze lucrările copiilor care s-au înscris la Concursul Naţional de Creaţie „Icoana şi Școala mărturisirii” şi care au fost expuse în biserică.

„În faţa credincioşilor, copiii s-au simţit apreciaţi chiar dacă unii dintre ei nu mai au posibilitatea financiară de a merge mai departe la şcoală după finalizarea celor opt clase de la şcoala comunală. Deşi ar fi capabili să studieze mai departe, situaţia materială şi financiară reprezintă un impediment în acest caz”, a mai spus parohul, care a adăugat că Biserica, preotul şi familia preotului, prin activităţile din cadrul bisericii oferă acestor copii posibilitatea de a participa la diferite concursuri şi manifestări religioase organizate de parohie sau alte localităţi şi judeţe, excursii, cateheze, etc. Sărbătorile pascale au urmat în familia preotului din Parohia Sărata după o perioadă de grea încercare, casa parohială fiind distrusă de un incediu. Pr. Andrei Misaroş a precizat că familia sa a scăpat cu viaţă, fără să mai reuşească să salveze bunuri materiale. „Mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor cu suflet pentru ajutorul primit până acum”, a spus preotul din Sărata.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

„Suntem noi sarea pământului? ” | Radu Preda

„Suntem noi sarea pământului? ” | Radu Preda

Lumea e în perpetuă schimbare, vedem bine. Pentru părinții de azi e o reală provocarea transferul datelor și valorilor credinței către generațiile viitoare, căci trăim ortodoxia specific noilor vremuri. Și-atunci, în ce măsură știm să transmitem mai departe bogățiile...