Arhiepiscopul Teofil Herineanu, rămas în amintirea clujenilor ca un ierarh rugător și iubitor

de | nov. 6, 2016 | Actualitatea religioasă

Sute de clujeni s-au rugat duminică, 6 noiembrie 2016, la catedrala mitropolitană pentru sufletul primului arhiepiscop al Clujului, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit pe 3 noiembrie, 24 de ani.

Întru pomenirea Arhiepiscopului Teofil Herineanu la finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Andrei, alături de 2preoții slujitori ai catedralei, a săvărșit o slujbă de parastas, iar la ieșirea din catedrală toți credincioșii au fost serviți cu câte un colac și un pahar cu vin.

În cuvântul de învățătură Părintele Mitropolit Andrei, pornind de la pericopa evanghelică a învierii fiicei lui Iair, a vorbit despre importanța rugăciunii pentru cei adormiți, îndemnându-i totodată pe clujeni să trăiască frumos, în perspectiva vieții veșnice:

 

Vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu s-a născut la 11 noiembrie 1909, în localitatea Arcalia din județul Bistrița-Năsăud. În scaunul eparhial de la Cluj a fost ales în 1957, iar în timpul arhipăstoririi sale, Episcopia Clujului a fost ridicată la rang de arhiepiscopie. Teofil Herineanu a trecut la cele veșnice în 3 noiembrie 1992 și a fost înmormântat în cripta aflată în subsolul Catedralei din Cluj-Napoca. A rămas în amintirea clericilor și credincioșilor clujeni ca un ierarh iubitor, care și-a dedicat viața rugăciunii și ajutorării semenilor.

Ultimele articole