Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia a fost reales decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | apr. 19, 2024

Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia, decan al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca în perioada 2020-2024, ca urmare a avizului Consilului Facultății și a deciziei Domnului Rector Daniel David, a fost reales decan pentru următorul mandat (2024-2029).

Părintele Teofil (Cristian) Tia s-a născut la Ocna Mureș, în județul Alba, și a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Şaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu, a urmat studii de master la Faculta di Teologia dell Italia Settentrionale, Milano, cu sediul la Padova, iar din 2000 este doctor în Teologie Dogmatică, avându-l îndrumător pe pr. prof. univ. dr. Ion Bria.

Arhim. Teofil Tia a fost desemnat în funcția de Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în anul 2020. Este profesor universitar, doctor în teologie și titularul Catedrei de Pastorală (Teologie Pastorală, Psihologie Pastorală, Sociologie Pastorală, Pedagogie Pastorală, Psihoterapie și Antropologie Pastorală) a facultății.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...