Binecuvântare arhierească în două tabere de vară din Arhiepiscopia Clujului

de | iul. 13, 2023

Joi, 13 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a vizitat familiile cu copii aflate în tabăra de vară de la Ic Ponor-Padiș, precum și pe adolescenții aflați în tabăra de vară la Moara de Pădure.

De dimineată, în biserica din localitatea Scrind-Frăsinet, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența familiilor cu copii aflate în tabăra de vară în satul de vacanță Ic Ponor-Padiș din Munții Apuseni. Din soborul slujitor au făcut parte: preotul Ciprian Negreanu – duhovnicul ASCOR Cluj-Napoca, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul Sabin Vodă (Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Alba Iulia), preotul Ovidiu Joldeș (Parohia Ciuleni cu filia Scrind-Frăsinet) și preotul Cătălin Bucevschi (Parohiei Câmpia Turzii III).

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” al Bisericii Studenților din Campusul Universitar Hașdeu, dirijat de Doina Costin.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, sfaturi și îndemnuri duhovnicești.

Tabăra pentru familii cu copii de la Ic Ponor-Padiș are loc în perioada 9-16 iulie și este organizată de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Cluj-Napoca. Printre multele activități din tabără, în fiecare seară, un invitat special le vorbește pe tema „Viața de familie”. Printre cei care au conferențiat se numără pr. conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu – cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele Sabin Vodă – preot paroh la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Alba Iulia și scriitorul Leon Magdan – profesorul de joacă la „Ferestre către suflet”.

Tabăra de vară de la Moara de Pădure

În după-amiaza zilei, Preasfinția Sa i-a vizitat pe adolescenții aflați în tabăra de vară la Moara de Pădure, județul Cluj. Aceștia fac parte din cadrul Asociației „Oastea Domnului” – filiala Cluj-Napoca. Aceștia sunt însoțiti și cooordonați de preotul Claudiu Melean – paroh la Biserica „Sfântul Ierarh Alexandru” din Cluj-Napoca și membru al Asociației „Oastea Domnului” Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...