Binecuvântare arhierească în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Boju

de | mai 20, 2023

Sâmbătă, 20 mai 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Boju, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării lucrărilor efectuate la casa parohială.

De la ora 10:00, în biserica parohială, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, pr. lect. univ. dr. Răzvan Perșa – cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Brian Bancoș, precum și alți clerici invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a vorbit despre ascultarea glasului lui Dumnezeu și despre rolul fiecăruia în comunitatea Bisericii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul de teologi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej.

La finalul slujbei, preotul paroh Brian Bancoș a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oferit diplome de aleasă cinstire celor implicați în viața și activitățile parohiei, în frunte cu preotul paroh Brian Bancoș.

După Sfânta Liturghie, PS Părinte Benedict a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă la casa parohială.

La slujbă au participat autorități locale și numeroși credincioși.

În după-amiaza zilei, Episcopul-vicar Benedict a efectuat o vizită pastorală în Parohia Pata, păstorită de pr. prof. dr. Ciprian Cherecheș – cadru didactic la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca. Ierarhul a vizitat biserica parohială cu hramul „Nașterea Domnului” și a luat act de terminarea lucrărilor de pictură efectuate în tehnica frescă de Stanislav Grecu.

Scurt istoric

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Boju datează din anul 1835 și a fost construită prin osteneala preotului Ioan Duca și a sătenilor. De-a lungul vremii s-au realizat mai multe lucrări de renovare și înfrumusețare, cea mai importantă a fost în anul 1977, când biserica a fost resfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...