Binecuvântare arhierească pentru cei 295 de absolvenți ai Școlii de Poliție din Cluj-Napoca, seria ianuarie-noiembrie 2023

de | nov. 24, 2023

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a participat vineri, 24 noiembrie 2023, la Festivitatea de Absolvire a unei noi promoții din cadrul Școlii de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. Seria de elevi ianuarie-noiembrie 2023, specializarea Ordine Publică, este cea de-a 22-a promoție pregătită de școala clujeană de poliție.

Ceremonia a avut loc pe platoul central al unității școlare, de pe strada Corneliu Coposu.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe absolvenți și le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură.

De asemenea, scurte alocuțiuni au rostit comisarul-șef de poliție Claudiu-Ștefan Chindriș, directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, și domnul Romeo Simionescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Șeful celei de a 22-a promoții a școlii clujene de poliție, cu media 9,91, este Răzvan Băbeanu, din județul Mureș. Acesta este de Maria-Sorina Aloman, din județul Alba, cu media 9,90, și de Rareș Liviu Iacob, din județul Bihor, cu media 9,84.

Toți cei 295 de agenți de poliție – 69 de femei și 226 de bărbați – se vor prezenta luni, 27 noiembrie, la unitățile teritoriale de poliție, conform repartiției, se arată în anunțul făcut de Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, aceasta fiind constituită din cei 295 de absolvenți.

La eveniment au participat șefi și comandanți din cadrul structurilor de apărare și ordine publică, parteneri educaționali ai școlii din domeniul apărării și ordinii publice din mai multe județe, reprezentanți ai autorităților publice centrale, județene și locale, precum și familiile și prietenii elevilor.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.800 de agenţi de poliţie, iar aproximativ 600 de elevi sunt în practică sau pe băncile școlii.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit joi, 11 iulie 2024, în ședință de lucru. Întrunirea ierarhilor Bisericii noastre a fost găzduită în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei și a fost prezidată de Preafericitul Părinte...