„Corabia de pe Marea Galileii simbolizează Biserica […]Atâta vreme cât suntem în corabie, chiar dacă nu suntem perfecți, ne îmbunătățim. Pericolul e să nu fim aici, ci să fim în afară și să ne înghită valul vremelniciei”.
În duminica a 9-a după Rusalii și prima din Postul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a slujit în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.
Citindu-se pericopa evanghelică a Umblării pe mare, chiriarhul a explicat că biserica este corabia mântuirii și le-a vorbit clujenilor despre necesitatea creștinului de a se afla în această corabie: „Corabia de pe Marea Galileii simbolizează Biserica. Biserica este corabia mântuirii. După momente de bucurie, după momente de succes avem și momente de necaz, de greutate, aproape că ne scufundăm în marea învolburată a acestei vieți. Nu prea vedem nicio scăpare și atunci dacă suntem atenți Îl zărim pe Domnul Iisus Hristos care ne întinde mâna și ne urcă în corabia mântuirii. Atâta vreme cât suntem în corabie, chiar dacă nu suntem perfecți, ne îmbunătățim. Pericolul e să nu fim aici, ci să fim în afară și să ne înghită valul vremelniciei”.
La finalul Sfintei Liturghii, în prezența părintelui Bogdan Ivanov, consilier cultural al Arhiepiscopiei Clujului și a părintelui Marian Sidon, inspector de religie al județului Cluj, au fost premiați doi elevi care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Ei au fost felicitați și distinși de Înaltpresfințitul Andrei, cu diplome de aleasă cinstire.