Bucea va fi străjuit de o cruce monumentală, ctitorie a Părintelui Mircea Dejeu

de | apr. 3, 2024

Despre localitatea clujeană Bucea, sat ce aparține comunei Negreni și care se află la interferența județelor Cluj, Sălaj și Bihor, Părintele Mircea Dejeu spune că este „un sat plin de poveste și de istorie”. Cu o bogată și rodnică activitate pastorală, social-misionară și culturală, de aproape patru decenii și jumătate, Părintele Mircea Dejeu a reușit să facă din micuțul sat de pe malurile râului Crișul Repede, un adevărat reper și un loc în care, simți cu adevărat că prin credință, muncă, dăruire și iubire, omul sfințește locul și că, întotdeauna, se poate face rai din ceea ce ai, dacă există voința și dorința de a face bine semenilor.

Părintele Mircea Dejeu este un ctitor, în adevăratul sens al cuvântului, un om cu suflet mare, care și-a dăruit viața și energia pentru a face din satul Bucea un loc binecuvântat și privilegiat, cu toate instituțiile și facilitățile necesare unei comunități bine închegate și unite.

De la edificarea bisericii noi a satului, la restaurarea celei vechi, monument istoric, de la construirea unei case parohiale și a unui cămin cultural multifuncțional, care astăzi îi poartă numele, la un impozant monument al eroilor, situat în centrul satului, de la implicarea nemijlocită în construirea unei baze de antrenament pentru voluntarii Crucii Roșii, în comuna Iara, județul Cluj, prima bază de acest fel din țară, și până la ridicarea unei cruci pe cea mai înaltă culme a satului Bucea, toate acestea și multe altele, au fost făcute prin efortul personal și grija Părintelui Mircea Dejeu.

Invitat în studioul Radio Renașterea, într-un amplu interviu acordat Simonei Vlasa, Părintele Mircea Dejeu a vorbit despre ce au însemnat cei 44 de ani de slujire pastorală în satul Bucea, despre realizările sale, despre monografia amplă a satului, dar și despre evenimentul care va avea loc în Duminica Sfintei Cruci și anume, înălțarea unei cruci special construite, pe platoul de pe cea mai înaltă culme a localității Bucea.

Așa cum a afirmat Părintele Mircea Dejeu, acest eveniment deosebit va avea loc în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul și a preoților slujitori din zonă și va marca retragerea sa din activitatea parohială, administrativă, pensionarea.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Bucea va fi străjuit de o cruce monumentală, ctitorie a Părintelui Mircea Dejeu
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea...

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...