Capela mortuară din Someșu Rece, sfințită de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului

de | oct. 3, 2020 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat joi, 1 octombrie, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, în localitatea clujeană Someșu Rece, Protopopiatul Huedin, unde a binecuvântat noua capelă mortuară, construită de Consiliul Local al Comunei Gilău, în imediata apropiere a cimitirului parohial.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Huedin, preotul Dan Ionuț Lupuțan, diaconul Sergiu-Iustin Pop, secretar de cabinet al Episcopului-vicar, preotul paroh Ștefăniță Elefteriu, precum și preoții din parohiile învecinate.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat grija pentru înmormântarea celor adormiți:

„În condițiile vremii, ni se oferă un locaș unde cel plecat în eternitate să se odihnească pentru trei zile, să vină ceilalți să se roage pentru el și apoi să-l așeze în cimitirul din apropiere, acolo așteptându-și chemarea la învierea cea de obște. E mare lucru ca plecarea noastră în eternitate să fie pregătită și să se întâmple în cele mai bune condiții, duhovnicești mai înainte de orice, iar apoi în cele materiale, exterioare”.

Primarul comunei Gilău, ing. Dumitru Sfârlea a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană” pentru mireni, ca o apreciere din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o în cei 24 de ani la Primăria Comunei Gilău.(20 ani ca primar și 4 ani ca viceprimar)

Primarul comunei Gilău i-a oferit în dar Preasfințitului Părinte Benedict monografia comunei, intitulată „Splendoarea Gilăului”.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...