Cele zece porunci ale Mântuitorului Iisus Hristos

de | iun. 3, 2023

Prin legile sau poruncile Mântuitorului Iisus Hristos înțelegem toate cele 10 porunci – Decalogul din Vechiul Testament – recunoscute, întregite și desăvârșite în Noul Testament.

Domnul nostru Iisus Hristos nu a înlăturat nimic din partea bună și folositoare a Vechiului Testament, nici o proorocie și nici o poruncă morală sau religioasă n-a desființat, numai porunca despre sabat nu e păstrată și nici măcar amintită că trebuie ținută în Noul Testament. Se amintește doar atunci când e călcată în picioare și prin aceasta desființată de însuși Mântuitorul Iisus Hristos, pentru a fi înlocuită cu duminica. Aceasta fiind: ziua Învierii Domnului, ziua Pogorârii Duhului Sfânt – ziua întemeierii bisericii, a celei dintâi comunități creștine și ziua săptămânală a sărbătorii Cinei de Taină, a Sfintei Liturghii.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Cele zece porunci ale Mântuitorului Iisus Hristos
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/natanael/" target="_self">Protos. Natanael Zanfirache</a>

Protos. Natanael Zanfirache

Slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunii „Repere de viață duhovnicească”.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P4

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.