Centrul cultural-misionar „Preot Ioan Baba” și Capela mortuară din Ciceu-Giurgești, sfințite de Mitropolitul Andrei

de | oct. 8, 2022

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Ciceu-Giurgești, județul Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat Centrul cultural-misionar „Preot Ioan Baba” și Capela mortuară din localitate. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Dragoș Cristian, preotul paroh Dan-Constantin Iftimi, care este și membru în Adunarea Națională Bisericească, precum și alți preoți invtați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile Parohiei Ciceu-Giurgești.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat preotului paroh Dan-Constantin Iftimi Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. Primarul comunei Ciceu-Giurgești, Vasile Iuga, a primit Crucea Transilvană pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar domnul Ionică Baba a fost distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni. De asemenea, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire, în frunte cu acad. prof. univ. dr. ing. Dorel Banabic, prof. univ. dr. ing. Mircea Petrina, diplomatul Liviu Petrina și preoteasa ing. Florina-Anca Iftimi.

La rându-i, preotul paroh a mulțumit ierarhului, oficialităților, celor prezenți și tuturor celor implicați în viața și activitățile parohiei.

La eveniment au participat numeroși localnici și reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale, în frunte cu vicepreședintele Camerei Deputaților – Daniel Suciu și deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Centrul cultural-misionar „Preot Ioan Baba” a fost amenajat în perioada 2020-2022, într-o casă donată parohiei de domnul Ionică Baba, fiul vrednicului de pomenire preot Ioan Baba, cel care a păstorit timp de 52 de ani comunitatea din Ciceu-Giurgești. În cadrul centrului vor avea loc întâlniri duhovnicești, programe de studiu biblic, ateliere de pictură și alte activități pentru copii și tineri. Tot aici se vor desfășura proiecte social-misionare dedicate educației, dar și sprijinirii familiilor cu venituri modeste.

Tot în perioada 2020-2022 a fost edificată și capela mortuară din localitate, cu finanțare din bugetul local al Primăriei Ciceu-Giurgești și cu fonduri europene.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...