Cerc preoţesc la Mureşenii Bârgăului

de | mai 11, 2018

Cerc preoţesc la Mureşenii Bârgăului

Preoţii de pe Valea Bârgăului, s-au întrunit joi 10 mai 2018, în biserica parohială din Mureşenii Bârgăului, preot paroh Andrei Cotuţiu, în prezenţa P.C Protopop Alexandru Vidican, protopopul Bistriţei unde s-a oficiat un Te-Deum după care s-a dat citire lucrării cu titlu: „ Centenarul marii uniri şi implicarea Bisericii în înfăptuirea acestui act istoric”.

Prima parte a desfăşurării acestei întâlniri, a fost momentul plin de sensibilitate istorică românească, prezentat de clasa doamnei învăţătoare şi preoteasă, Mia Cotuţiu.

Copii îmbrăcaţi în frumoasele costume populare ca nişte îngeri în straie româneşti au susţinut un mic program artistic patriotic care a umplut ochii de lacrimi de bucurie că neamul românesc nu piere. Aceşti copii ca nişte muguri de brad de la poalele munţilor Bârgăului ne-au umplut sufletul de mândria de-a fi buni români şi buni creştini, versuri din cântecul: „ Foaie verde foi de cimbru/ Măi române să fii mândru/ Poartă-ţi bucuria-n sân/ Fii mândru că eşti român”.

A urmat prezentarea conferinţei de către preotul paroh Andrei Cotuţiu, lecţie de istorie şi neuitarea nicicând a marii unirii, ca şi dorinţa de-a fi uniţi în gând şi simţiri, precum şi rolul Bisericii prin ierarhi şi preoţi la măreţul act istoric din 1 dec 1918.

La final părintele protopop i-a îndemnat pe toţi, preoţi şi credincioşi să se roage ca bunul Dumnezeu să înfăptuiască gândul tuturor românilor, de-a fi UNA!

Pr. Emanuel Vidican

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...