Cerc preoţesc la Mureşenii Bârgăului

de | mai 11, 2018

Cerc preoţesc la Mureşenii Bârgăului

Preoţii de pe Valea Bârgăului, s-au întrunit joi 10 mai 2018, în biserica parohială din Mureşenii Bârgăului, preot paroh Andrei Cotuţiu, în prezenţa P.C Protopop Alexandru Vidican, protopopul Bistriţei unde s-a oficiat un Te-Deum după care s-a dat citire lucrării cu titlu: „ Centenarul marii uniri şi implicarea Bisericii în înfăptuirea acestui act istoric”.

Prima parte a desfăşurării acestei întâlniri, a fost momentul plin de sensibilitate istorică românească, prezentat de clasa doamnei învăţătoare şi preoteasă, Mia Cotuţiu.

Copii îmbrăcaţi în frumoasele costume populare ca nişte îngeri în straie româneşti au susţinut un mic program artistic patriotic care a umplut ochii de lacrimi de bucurie că neamul românesc nu piere. Aceşti copii ca nişte muguri de brad de la poalele munţilor Bârgăului ne-au umplut sufletul de mândria de-a fi buni români şi buni creştini, versuri din cântecul: „ Foaie verde foi de cimbru/ Măi române să fii mândru/ Poartă-ţi bucuria-n sân/ Fii mândru că eşti român”.

A urmat prezentarea conferinţei de către preotul paroh Andrei Cotuţiu, lecţie de istorie şi neuitarea nicicând a marii unirii, ca şi dorinţa de-a fi uniţi în gând şi simţiri, precum şi rolul Bisericii prin ierarhi şi preoţi la măreţul act istoric din 1 dec 1918.

La final părintele protopop i-a îndemnat pe toţi, preoţi şi credincioşi să se roage ca bunul Dumnezeu să înfăptuiască gândul tuturor românilor, de-a fi UNA!

Pr. Emanuel Vidican

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...