Clujenii, îndemnați la milostenie de Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Germaniei

de | iul. 26, 2015

Clujenii ce au participat în duminica a 8-a după Rusalii la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană s-au bucurat de prezență arhierească. Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a săvârșit aici, alături de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie.

Imediat după citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul a vorbit mulțimii despre minunea înmulțirii pâinilor în pustie, făcând referire la inima cea plină de milă a Mântuitorului Hristos față de toți cei necăjiți, bolnavi și în suferință. Tot în cadrul acestui context, Înaltpreasfințitul Serafim le-a explicat credincioșilor că atunci când au milă față de semeni înseamnă că se află pe calea cea bună. În sprijinul acestei idei, le-a dat clujenilor exemplul primilor creștini care stăruiau în rugăciune, în frângerea pâinii și împărtășirea cu Sfintele Taine și în comuniune frățească. Acestea sunt trei elemente fundamentale ale vieții creștine, a mai spus Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Germaniei. Pornind tot de la exemplul primilor creștini care ofereau din ceea ce aveau celor sărmani, văduvelor sau orfanilor, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe clujeni să facă fapte de milostenie, ascultând în acest mod de cuvintele Mântuitorului care a spus: „Mai fericit este a da decât a lua”. Doar așa, ajutându-i pe semeni poți avea mulțumire în suflet.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Germaniei i-a împărtășit pe copii și pe toți cei ce au primit dezlegare de la duhovnic și a oferit binecuvântarea sa tuturor celor ce au participat la slujbă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...