Vecernia Învierii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | mai 5, 2024

În prima zi a Sfintelor Paști, 5 mai 2024, începând cu ora 18:00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, au oficiat slujba Vecerniei Învierii Domnului, numită și „A doua Înviere”.

Ierarhii au avut alături un sobor de preoţi şi diaconi, printre care slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din municipiu.

În cadrul Vecerniei a fost citită Evanghelia în 12 limbi. Pericopa evanghelică care s-a citit cuprinde versetele de la 19 la 25 din capitolul 20 al Evangheliei după Ioan. Aceasta are o semnificaţie aparte și arătă faptul că Hristos a venit să mântuiască toate popoarele lumii.

Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții Catedralei.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a susținut programul catehetic „O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică”, care are loc în fiecare duminică seara, în cadrul căruia a rostit un cuvânt de învățătură despre faptul că „la temelia creștinismului stă credința în învierea Domnului nostru Iisus Hristos”, pornind de la versetul scripturistic „acum Hristos a înviat din morţi, fiind începătură (a învierii) celor adormiţi” ( I Corinteni 15, 20).

 

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA