Concertul de colinde al studenților Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, la Catedrala Mitropolitană

de | dec. 19, 2023

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, luni seara, 18 decembrie 2023, după slujba Vecerniei, studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au susținut un concert de colinde din repertoriul coral și tradițional românesc.

Evenimentul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a profesorilor instituției de învățământ teologic și a numeroși credincioși clujeni.

Concertul a fost susținut de Corul bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de pr. lect. univ. dr. Daniel Mocanu, și de Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al instituției de învățământ teologic clujean, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Din program au făcut parte colinde tradiţionale, prelucrări corale şi lucrări semnate de Gheorghe Dima, Gheorghe Cucu, Gabriel Popescu, Tiberiu Brediceanu, Alexandru Pașcanu, Darie Pop, F. A. Gevaert, Gheorghe Danga, Francisc Hubic și alții.

La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un scurt cuvânt duhovnicesc și a vorbit despre rolul și importanța colindelor și a obiceiurilor de Crăciun, care au rolul de a ne apropia de Dumnezeu și de a ne face mai buni, după cum ne învață un colind: „Acum te las, fii sănătos, / Și vesel de Crăciun, / Dar nu uita, când ești voios / Creștine să fii bun”.

Concertul a fost transmis în direct pe frecvențele Radio Renașterea și a fost prezentat de arhimandritul lect. univ. dr. Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

https://www.youtube.com/watch?v=LdZ-OqOFnLg

 

Colind la Centrul Eparhial

După concertul din Catedrală, la Reședința Mitropolitană din Piața Avram Iancu, studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă, în frunte cu arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul instituției de învățământ, l-au colindat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei, care este și cadru universitar al facultății.

Ca răsplată pentru colind, Mitropolitul Andrei le-a oferit cozonac și câte un calendar creștin ortodox cu însemnări pentru anul 2024.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...