Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” în turneu cultural-misionar, în Italia
Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” în turneu cultural-misionar, în Italia

Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” în turneu cultural-misionar, în Italia

În perioada 7-15 decembrie 2018, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, s-a aflat într-un turneu cultural-misionar de promovare a valorilor culturii și tradițiilor românești prin intermediul colindului străbun, în parohiile ortodoxe române și în comunitățile catolice din Italia.

Pe lângă Concertul de colinde și Sfânta Liturghie la care au participat duminică, 9 decembrie, în Parohia Ortodoxă din Treviso, membrii Corului de Cameră au mai concertat la Teatrul „Eleonora Duse” din Asolo, la Parohia Ortodoxă „San Giacomo” din Lodi, la Parohia „San Giuseppe” din Treviso, la Catedrala „San Nicolo” din Treviso, la Biserica „San Giovanni Battista” din Bologna, precum și la alte biserici și centre culturale din Bologna, San Marino, Modena, Imola, Dozza și Ravenna.

Somnul lui Iisus. (Dozza, Italia)

Publicată de Psalmodia Transylvanica pe Joi, 13 decembrie 2018

 

De asemenea, în cadrul turneului au vizitat obiectivele turistice din regiunile unde au concertat.

Prezența coriștilor în Italia s-a făcut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Înființat la începutul anilor 1990, de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, ca o continuitate a unei tradiţii lăsate de prof. dr. Vasile Petraşcu, cel ce punea bazele Corului bărbătesc al Episcopiei Clujului în anul 1921, Corul este format din studenți și absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, grupul a susținut peste 300 de concerte ocazionate de diferite participări la reuniuni corale, festivaluri de muzică corală sau concursuri, atât în țară, cât și în străinătate.

Photo Credit: Pagina oficială a Corului de Cameră „Psalmodia Transylvanica”

Autor

Darius Echim

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, masterand al aceleiași unități de învățământ superior și student senator în Senatul Universității Babeș-Bolyai. Din ianuarie 2018 este corespondent Trinitas TV în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, fotograf și redactor-colaborator la Radio Renașterea.

Articole pe aceeași temă

Distribuie