Corul de copii și tineret „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române la Opera Națională din Cluj-Napoca

de | mai 18, 2023

Corul de copii și tineret „Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române în colaborare cu Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca vă invită să participaţi la TURNEU NAȚIONAL  – MUZICA PENTRU COPII ÎN FILMUL ROMÂNESC.

Publicul se va bucura de un program unic prin concept şi extrem de atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi, la partitura Mama, şi maestrul Ioan Dobrinescu, la partitura Veronica.

Proiectul este unic pe plan national si international, cu o idee si un concept ce îi aparțin dirijoarei Luminița Guțanu Stoian. Spectacolul va cuprinde  proiecții realizate de Media Team, coordonator Alexandra Moza.

Prin acest concert, se dorește a readuce în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate.

Spectacolul va aduce bucuria reconectării la emoția filmului românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Evenimentul va avea loc miercuri, 31 mai 2023, de la ora 18.30 în Sala Mare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Biletele s-au pus in vanzare pe bilete.ro şi în oficiile Poştei Romane.

Parteneri media: TrinitasTv , Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Radio enaşterea şi Radio România Muzical.

Spectacolul nu are o pauză și se încheie în jurul orei 20:10. Vârsta recomandată: 5 +

……………..

Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” a fost înființat în data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești.

Este primul cor de copii care a susţinut un concert de colinde la Ateneul Român (16.12.1990) și primul și unicul cor de copii care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
4 + 1 = Cvartetul Transilvan alături de flautistul János Bálint

4 + 1 = Cvartetul Transilvan alături de flautistul János Bálint

Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” vă așteaptă să îi treceți pragul pentru a participa la o seară dedicată muzicii de cameră în compania Cvartetului Transilvan (Gabriel Croitoru - vioara I, Nicușor Silaghi - vioara a II-a, Marius Suărășan -...

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...