„DATINI ȘI CREDINȚĂ” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

de | mart. 14, 2024

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 23 martie 2024, ora 12:00, la vernisajul expoziției de pictură „Datini și Credință” a artistei Maria Fărcășan, la sediul muzeului, str. Memorandumului nr. 21, în Galeria Cellarium.

Expoziția abordează diverse aspecte din folclorul românesc și surprinde fragmente din evlavia populară. Motivul abordării prezentelor teme din cadrul expoziției a fost dorința personală a artistei de a continua și aprofunda studiul tradițiilor populare românești, studiu ce a fost început în perioada anilor universitari, prin diverse lucrări legate de tematica tradițională, precum, precum lucrarea de licență despre meșteșuguri tradiționale intitulată „Bresle uitate în timp” și lucrarea de master în sculptură care studiază și prezintă sub formă stilizată dansul călușarilor.

Expoziția va fi deschisă în perioada 23 martie-7 aprilie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

***

Maria Fărcășan este născută în 25 februarie 1993, la Chișinău. Este absolventă a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, promoția 2012. În 2015, a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Pitești, iar în anul 2016 pe cea de Artă Murală din București. În anul 2023 a încheiat studiile de Masterat la Universitatea de Arte Plastice, secția Sculptură, din  București.

Începând cu anul 2023, este membru stagiar filiala UAP Cluj-Napoca, în cadrul căreia a participat ca expozant la prima expoziție de grup organizată de acesta la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

„Țelul acestei expoziției este să trezească sentimente de admirație ale privitorului față de folclor și istoria acestuia, să-i atingă spiritualitatea prin a-i impartași sentimente de fericire, nostalgie și pozitivism, punând totodată o pată de culoare în inima acestuia.”(Maria Fărcășan).

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva