Despre înțelepciune

de | iun. 6, 2020

În această ediție a enisiunii medităm la o virtute morală foarte importantă pentru sufletul nostru și anume înțelepciunea.

Înțelepciunea este una dintre cele patru virtuți morale, cardinale sau filozofice, alături de dreptate cumpătare și bărbăție sau curaj. Înțelepciunea reprezintă capacitatea unei persoane de a folosi cele mai potrivite metode și mijloace pentru atingerea celor mai bune scopuri.

Chiar în sens profan, înțelepciunea se socotește a fi o virtute deoarece se referă la o dispoziție lăuntrică și la niște manifestări exterioare constante, conștiente și libere, îndreptate spre atingerea unui scop socotit bun, desăvârșit. Datorită acestor criterii, înțelepciunea este o virtute universal recunoscută.

Repere de viață duhovnicească
Repere de viață duhovnicească
Despre înțelepciune
Despre înțelepciune
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/natanael/" target="_self">Protos. Natanael Zanfirache</a>

Protos. Natanael Zanfirache

Slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunii „Repere de viață duhovnicească”.

Mai multe

Misiunea Oastei Domnului la Cluj

Misiunea Oastei Domnului la Cluj

Părintele Petru Ioan Ilea și părintele Claudiu Precup, alături de invitații acestei ediții părintele Claudiu Melean și părintele Gelu Săvărășan vorbesc despre Oastea Domnului la centenar. Subiectul abordat în cadrul acestei ediții este Oastea Domnului la Cluj, mai...

Categoria Psalmilor Treptelor: Introducere

Categoria Psalmilor Treptelor: Introducere

Începând cu psalmul 119, în Psaltire debutează o categorie aparte de 15 psalmi (119-133), cunoscuți sub diferite denumiri: “cântările ascensiunii, psalmii treptelor, cântările suișului, cântări pentru trepte” etc. Unii exegeți sunt de părere că David a adunat toți...