Duminica Sfinților Români, la Catedrala Mitropolitană a Clujului

de | iul. 3, 2016

În Duminica Sfinților Români, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului si Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Sute de clujeni au fost prezenți, ascultând cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale, care a făcut referire la misionarism. Ierarhul a explicat ce înseamnă a fi misionar al lui Hristos, oferind cel mai bun exemplu, acela al Sfinților Apostoli.

„Din punct de vedere religios, lumea orbecăia în întuneric. Domnul Hristos a fost Lumina care a venit în lume și le-a adus tuturor oamenilor posibilitatea izbăvirii din păcat, din moarte, din iad și a dobândirii vieții veșnice. Într-o asemenea lume, care nu Îl cunoștea pe Dumnezeu, iată că Mântuitorul iese la propovăduire și alege Apostolii Săi pe care îi face misionari. E foarte important lucrul acesta, pe care să nu îl uităm, îi face misionari, îi trimite să binevestească mântuirea în Iisus Hristos”, a spus Mitropolitul Clujului.

„Poporul român nu a fost lipsit de sfinți”

Duminica aceasta, a doua după Rusalii, a fost dedicată Sfinților Români. Serbarea lor în această zi a fost decisă de Sfântul Sinod al bisericii noastre în data de 20 iunie 1992.

„Lucrarea Duhului Sfânt este să-i sfințească pe oameni”, a spus Mitropolitul Clujului. De aceea, după Rusalii, în prima duminică sunt serbați toți sfinții, iar cea de-a doua duminică este consacrată Sfinților Români: „Neamul românesc nu e lipsit de sfinți. Și nu afirm eu acest lucru, ci l-a afirmat un mitropolit sfânt, mitropolitul Dosoftei, care zicea: Dumnezeu, nici un neam din rodul omenesc pe pământ nu-l lasă năparnic de darul sfinției Sale, ci peste tot a atins mila Sa și a deschis tuturor ușa despășeniei, de pocăință, de îndreptare, de sfințire a vieții. Iar această ușă a deschis-o și neamului nostru românesc”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA