Duminica Sfinților Români, la Catedrala Mitropolitană a Clujului

de | iul. 3, 2016 | Actualitatea religioasă

În Duminica Sfinților Români, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului si Sălajului a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Sute de clujeni au fost prezenți, ascultând cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale, care a făcut referire la misionarism. Ierarhul a explicat ce înseamnă a fi misionar al lui Hristos, oferind cel mai bun exemplu, acela al Sfinților Apostoli.

„Din punct de vedere religios, lumea orbecăia în întuneric. Domnul Hristos a fost Lumina care a venit în lume și le-a adus tuturor oamenilor posibilitatea izbăvirii din păcat, din moarte, din iad și a dobândirii vieții veșnice. Într-o asemenea lume, care nu Îl cunoștea pe Dumnezeu, iată că Mântuitorul iese la propovăduire și alege Apostolii Săi pe care îi face misionari. E foarte important lucrul acesta, pe care să nu îl uităm, îi face misionari, îi trimite să binevestească mântuirea în Iisus Hristos”, a spus Mitropolitul Clujului.

„Poporul român nu a fost lipsit de sfinți”

Duminica aceasta, a doua după Rusalii, a fost dedicată Sfinților Români. Serbarea lor în această zi a fost decisă de Sfântul Sinod al bisericii noastre în data de 20 iunie 1992.

„Lucrarea Duhului Sfânt este să-i sfințească pe oameni”, a spus Mitropolitul Clujului. De aceea, după Rusalii, în prima duminică sunt serbați toți sfinții, iar cea de-a doua duminică este consacrată Sfinților Români: „Neamul românesc nu e lipsit de sfinți. Și nu afirm eu acest lucru, ci l-a afirmat un mitropolit sfânt, mitropolitul Dosoftei, care zicea: Dumnezeu, nici un neam din rodul omenesc pe pământ nu-l lasă năparnic de darul sfinției Sale, ci peste tot a atins mila Sa și a deschis tuturor ușa despășeniei, de pocăință, de îndreptare, de sfințire a vieții. Iar această ușă a deschis-o și neamului nostru românesc”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ultimele articole

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Mănăstirea Dobric și-a sărbătorit hramul istoric, în ziua prăznuirii Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...