Eveniment caritabil, în parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | mai 18, 2018 | Activități parohiale, Uncategorized

Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (directori, prof. Eugenia Marcu, Mirela  Nicoară), împreună cu Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde preot paroh este părintele Nicolae Buda va derula joi, 17 mai 2018 un eveniment caritabil, cuprins în Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”.

În sala de festivități a școlii, la ora 18.00, a avut loc Festivalul cu scop caritabil „Dansul florii de cireș” care a fost susținut de elevii claselor I-VIII. În organizarea acestui eveniment, s-au implicat doamnele Daniela Necula, profesor de religie, Maria Țibre, Manuela Ciuhandru (profesori de sprijin), împreună cu dascălii acestei școli.

Din fondurile adunate, s-au cumpărat  pachete cu alimente de bază care vor fi donate familiilor cuprinse în programul lunar de ajutorare al parohiei noastre. Scopul acestui eveniment a fost „acela de a aduce o rază de bucurie și căldură în sufletele celor care vor primi aceste daruri”, așa cum au precizat organizatorii.

Motto-ul acestei activități caritabile , „Sărac nu este acela care nu a avut niciodată nimic, cu adevărat sărac este cel care nu a ajutat niciodată pe nimeni” i-a mobilizat pe copii. În prezența părinților, a părintelui Nicolae Buda și a unui grup de credincioase din Comitetul Parohial, invitați la acest eveniment, elevii de toate vârstele au cântat, au dansat și au adus în fața spectatorilor un crâmpei din bucuria vârstei lor pe care au împărtășit-o tuturor celor prezenți.

Scopul acestui festival a fost acela de a-i uni pe copiii mai mari și mai mici și de învăța că numai împreună, susținuți de dascăli, părinți, preoții parohiei (Nicolae Buda și Ciprian Taloș) au puterea nu numai de a realiza lucruri frumoase, dar și de a dărui celor care au nevoie un strop de lumină, căldură și bunătate.

Astfel, copiii au învățat că „mai fericit este a da decât a lua”  și că este important să dăruiască o părticică din munca lor, de data aceasta pe plan artistic, celor care au nevoie de atenția, sprijinul și iubirea noastră. Ei au folosit de data aceasta talantul primit de Sus pentru a dărui așa cum Hristos  a mărturisit: „Oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți în nume de ucenic, adevărat spun că nu-și va pierde răsplata” (Mt., 10, 42). În acest fel, virtuțile creștine ca generozitatea, mărinimia, milostenia vor înflori frumos în sufletul copiilor noștri.

Marilena Asănică, Parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

Ultimele articole

Omul în rugăciune vorbeşte cu Dumnezeu

Omul în rugăciune vorbeşte cu Dumnezeu

Bătrânul Amfilohie sfătuia: „Rugăciunea făcută cu stăruinţă, trezvie, evlavie, credinţă şi frângerea inimii, este bună şi folositoare. Diavolul se luptă în diferite feluri cu cei ce se roagă, dar pe cei ce nu se roagă îi iubeşte! Omul în rugăciune vorbeşte cu Dumnezeu...

„Credinţă şi necredinţă” (Luni, Săptămâna a VII-a după Rusalii)

„Credinţă şi necredinţă” (Luni, Săptămâna a VII-a după Rusalii)

Evanghelia zilei: Mt 13, 54 – 58 În vremea aceea, venind în oraşul Său, Iisus îi învăţa pe ei în sinagoga lor, aşa încât ei stăteau uimiţi şi ziceau: de unde are El înţelepciunea şi pute­rile acestea? Oare, nu este Acesta feciorul teslarului? Şi nu se numeşte, oare,...

Ruga unei inimi de mamă

Ruga unei inimi de mamă

Aspecte introductive Plasată în cel de-al cincisprezecelea capitol al relatării evanghelice a lui Matei, pericopa la care suntem îndemnați să medităm astăzi, este una complexă și cu un mesaj peren. O zdravănă răfuială cu fariseii vine să deschidă unitatea tematică. O...

Pr. Prof. Nicolae Vasiu, pr. prof. Ioan Bunea, Episcopul Nicolae Ivan (1855-1936). Ctitor al reînviatei Eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului. Studii și documente, ediția a II-a, îngrijită de pr. Iustin Tira, Editura Renașterea, 2015.

Pr. Prof. Nicolae Vasiu, pr. prof. Ioan Bunea, Episcopul Nicolae Ivan (1855-1936). Ctitor al reînviatei Eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului. Studii și documente, ediția a II-a, îngrijită de pr. Iustin Tira, Editura Renașterea, 2015.

Prin grija părintelui Iustin Tira, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului, ampla monografie dedicată de către părinții Nicolae Vasiu și Ioan Bunea episcopului ctitor Nicolae Ivan al Clujului, a cunoscut, în anul 2015,...