Eveniment caritabil, în parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | mai 18, 2018 | Activități parohiale, Uncategorized

Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (directori, prof. Eugenia Marcu, Mirela  Nicoară), împreună cu Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde preot paroh este părintele Nicolae Buda va derula joi, 17 mai 2018 un eveniment caritabil, cuprins în Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”.

În sala de festivități a școlii, la ora 18.00, a avut loc Festivalul cu scop caritabil „Dansul florii de cireș” care a fost susținut de elevii claselor I-VIII. În organizarea acestui eveniment, s-au implicat doamnele Daniela Necula, profesor de religie, Maria Țibre, Manuela Ciuhandru (profesori de sprijin), împreună cu dascălii acestei școli.

Din fondurile adunate, s-au cumpărat  pachete cu alimente de bază care vor fi donate familiilor cuprinse în programul lunar de ajutorare al parohiei noastre. Scopul acestui eveniment a fost „acela de a aduce o rază de bucurie și căldură în sufletele celor care vor primi aceste daruri”, așa cum au precizat organizatorii.

Motto-ul acestei activități caritabile , „Sărac nu este acela care nu a avut niciodată nimic, cu adevărat sărac este cel care nu a ajutat niciodată pe nimeni” i-a mobilizat pe copii. În prezența părinților, a părintelui Nicolae Buda și a unui grup de credincioase din Comitetul Parohial, invitați la acest eveniment, elevii de toate vârstele au cântat, au dansat și au adus în fața spectatorilor un crâmpei din bucuria vârstei lor pe care au împărtășit-o tuturor celor prezenți.

Scopul acestui festival a fost acela de a-i uni pe copiii mai mari și mai mici și de învăța că numai împreună, susținuți de dascăli, părinți, preoții parohiei (Nicolae Buda și Ciprian Taloș) au puterea nu numai de a realiza lucruri frumoase, dar și de a dărui celor care au nevoie un strop de lumină, căldură și bunătate.

Astfel, copiii au învățat că „mai fericit este a da decât a lua”  și că este important să dăruiască o părticică din munca lor, de data aceasta pe plan artistic, celor care au nevoie de atenția, sprijinul și iubirea noastră. Ei au folosit de data aceasta talantul primit de Sus pentru a dărui așa cum Hristos  a mărturisit: „Oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți în nume de ucenic, adevărat spun că nu-și va pierde răsplata” (Mt., 10, 42). În acest fel, virtuțile creștine ca generozitatea, mărinimia, milostenia vor înflori frumos în sufletul copiilor noștri.

Marilena Asănică, Parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...