Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

de | apr. 22, 2024

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de PCuv. Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. De asemenea, la slujbă a participat și un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, însoțiți de Pr. Lect. Univ. Dr. Bogdan Ivanov. Din soborul de slujitori au mai făcut parte Ieromonahul Rafail Kozma, starețul așezământului monahal și Arhid. Dan Văscu, directorul Radio Renașterea.

La momentul rânduit, Pr. Bogdan Ivanov a rostit cuvântul de învățătură.

La finalul Sfintei Liturghii au fost sfințite și crucile care vor fi așezate pe altarul de vară și pe clopotnița mănăstirii. La slujbă au participat numeroși credincioși din Dej și împrejurimi, reprezentanți ai autorităților civile și militare, ctitori și ostenitori ai mănăstirii.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Dumitru Cobzaru l-a felicitat pe noul stareț pentru bunul mers al lucrărilor de ctitorire a mănăstirii și i-a îndemnat pe credincioși să sprijine și pe mai departe ridicarea așezământului monahal de la Dej.

Scurt istoric

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Dej, Protopopiatul Dej, județul Cluj, a fost înființată la data de 1 iunie 2022, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, stareț fiind numit ieromonahul Fanurie Borza, transferat ulterior la Mănăstirea Muntele Rece.

Mănăstirea se va ridica pe locul numit „Dealul Bacăului”, terenul fiind donat de Parohia Dej II, prin generozitatea și bunăvoința preoților (pr. Cătălin Feier și pr. Emil Sabadîș) și credincioșilor acestei parohii.

În perioada următoare vor începe demersurile pentru edificarea noului așezământ monahal, conform actualului stareț, Ierom. Rafail Kozma.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Dumitru Cucura

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...