Preoții și profesorii de religie din Municipiul Cluj-Napoca s-au întâlnit într-o ședintă comună

de | apr. 10, 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, marți 9 aprilie 2024, a avut loc întrunirea comună de lucru a preoților și profesorilor de Religie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Întâlnirea s-a desfășurat la Biserica Ortodoxă ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur, păstorită de preotul paroh Dan Cismaș, și a fost moderată de  inspectorul de Religie al județului Cluj, preotul Sidon Marian, împreună cu protopopul Municipiului Cluj-Napoca, preotul Alexandru Ciui.

Obiectivul principal al întâlnirii a fost reafirmarea nevoii de implicare a preotului și a profesorului de Religie în vederea dinamizării și diversificării activităților pentru copii și tineri la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Totodată, s-a insistat și pe necesitatea de actualizare a parteneriatelor dintre parohie și școală și a protocolului de cooperare dintre cele două instituții în baza cărora se pot desfășura acțiuni comune pentru elevi.

Datorită faptului că majoritatea preoților și a profesorilor prezenți sunt implicați în organizarea și desfășurarea Concursului Național Catehetic al Patriarhiei Române ,,Hristos – Cuvântul care vindecă”, s-au făcut și câteva referiri la încheierea, jurizarea și premierea participanților la acest concurs la nivelul Protopopiatului Cluj II.

Finalul întâlnirii a fost un bun prilej pentru un dialog preot-profesor în cadrul căruia s-au evidențiat modele de bune practici în ceea ce privește activitățile pentru copii și tineri.

Mai multe poze AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...