Examen de finalizare a studiilor de perfecționare în îngrijiri paliative, la Centrul „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca

de | oct. 25, 2019

În perioada 26-27 octombrie 2019, la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, va avea loc examenul de finalizare a studiilor de perfecționare în îngrijiri paliative pentru asistenții medicali. Acesta va consta în examinări teoretice și practice, la patul pacientului, care vor verifica în principal capacitatea asistentului de a evalua holistic nevoile bolnavului, ținând cont atât de simptomatologia specifică stărilor avansate de boală, cât și de problemele lui spirituale, psihologice și sociale.

Programul de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenții medicali se organizează de către Ministerul Sănătății, prin Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, în unități sanitare din centrele universitare, și are ca scop dezvoltarea unor abilități profesionale.

Aceasta este prima dată când asistenții medicali au oportunitatea de a se specializa în îngrijiri paliative, într-un cadru legislativ organizat. Cursul a avut o durată de 6 luni, fiind susținut de echipa Centrului „Sfântul Nectarie”, alături de alți colaboratori. În această sesiune vor finaliza 30 de asistenți medicali din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...