Expoziția de icoane pe sticlă „Pictura de la Nicula, Arc peste timp”, la Cahul

de | sept. 15, 2023

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca organizează, în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023, expoziția de icoane pe sticlă „Pictura de la Nicula, Arc peste timp” la Cahul în Republica Moldova.

Evenimentul marchează 100 de ani de la înființarea Episcopiei Cetății Albe – Ismail, a cărei succesoare este Episcopia Basarabiei de Sud, și 22 de ani de la reactivarea Episcopiei Ortodoxe din Basarabia.

Cu acest prilej, în Protopopiatul Cahul se organizează mai multe evenimente, printre care sfințirea unor biserici la care s-au finalizat lucrările, concerte de muzică bisericească, conferințe pastoral-misionare și expoziții de artă bisericească.

Vernisajul expoziției „Pictura de la Nicula, Arc peste timp”  va avea loc în data de 15 septembrie 2023, de la ora 19.00 în sala festivă a Universității de Stat din Cahul. Totodată, Corala „Voci Transilvane” a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, dirijată de Adrian Corojan, va susține un concert de muzică religioasă.

Icoanele sunt pictate de vrednicul de pomenite Arhid. Ilarion Mureșan de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula și fac parte din colecția privată a domnului Flavius Milășan, director al Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Radio Renașterea este partener media al evenimentului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...