Expoziția „Mineralia. Cristale de Primăvară” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

de | feb. 21, 2024

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la expoziția „Mineralia. Cristale de Primăvară”, care va avea loc în perioada 23-25 februarie 2024, în Galeria Cellarium, de la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Ȋntâmpinǎm primǎvara şi Mǎrtişorul cu o nouǎ ediţie a expoziţiei dedicatǎ în întregime celor mai frumoase produse ale lumii minerale – pietrele ornamentale şi pietrele semipreţioase.

Pietrele ornamentale naturale sunt diverse minerale sau combinaţii ale acestora, formate de-a lungul istoriei geologice de milioane de ani a Pământului, gǎsite de oameni în urma explorǎrii. Lapis lazuli, malachitul, agatele au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru ornamente.

Bucǎţile care prezintǎ cristale sunt selectate şi pǎstrate în starea lor naturalǎ fǎrǎ alte intervenţii – cristale de cuarţ, prisme de turmalinǎ, cuburi perfecte de piritǎ – fiind extrem de apreciate de cǎtre colecţionarii pasionaţi.

Pietrele pentru bijuterii sunt alese dintre bucǎţile de minerale care prezintǎ cele mai frumoase aspecte – transparenţǎ, structurǎ, culoare intensǎ sau combinaţii de nuanţe. Acestea sunt prelucrate prin tǎiere şi şlefuire iar ulterior montate.

Descoperiţi frumuseţea şi strălucirea pietrelor, alături de bijuterii din coral, perle sau chihlimbar, în expoziţia deschisă timp de 3 zile în Galeria Cellarium. Vă așteptăm!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Maratonul cultural Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca (ZCMC), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 august, în toate locurile de tradiție unde s-a consacrat. Publicul se va putea bucura din nou de sutele de evenimente care...