Filmul documentar „Prezența Moților la încoronarea Regelui Ferdinand I” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

de | oct. 13, 2023

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Asociatia ,,Casa Colectiilor’’ vă invită la vizionarea filmului documentar „Prezența Moților la încoronarea Regelui Ferdinand I”, care va avea loc duminică, 15 octombrie 2023, începând cu ora 15, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Filmul este realizat cu ocazia centenarului încoronării și aduce în prim plan o poveste fascinantă despre participarea moților la evenimentele istorice cu ocazia încoronării regelui Ferdinand I al României.

Moții au demonstrat un devotament impresionant față de regele lor, venind din satele lor izolate din inima Munților Apuseni pentru a participa la importantul eveniment. Acest documentar aduce mărturii ale moților și ale descendenților, dezvăluind momente emoționante din călătoria lor spre București și de la ceremonia în sine.

Intrarea este liberă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...