Final de an școlar pentru elevii de gimnaziu de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”

de | iun. 17, 2023

Elevii de gimnaziu din cadrul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca au fost răsplătiți cu premii, după un an de activități didactice. Momentul a avut loc în cadrul unei festivități, desfășurate vineri, 16 iunie 2023, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, alături de cadre didactice și părinți.

 Tinerii au fost premiați pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură, dar și la olimpiade și concursuri județene și naționale. În cadrul festivității, școlarii au fost îndemnați de PS Episcop Benedict să fie tot mai buni la învățătură, dar să nu neglijeze partea spirituală.

„Colegiul nostru numără în momentul de față 979 de elevi, iar cursurile se desfășoară în trei spații diferite. Am acordat atenție fiecărui ciclu de învățământ, iar astăzi, în prezența PS Episcop Benedict, am avut festivitatea pentru clasele din ciclu gimnazial, mai precis pentru clasele V-VII,  întrucât clasa a VIII-a finalizat studiile cu o săptămână mai devreme. Avem șapte clase în momentul de față la gimnaziu, intervalul V-VII. Elevii au fost premiați și gratulați în prezența părinților și a invitaților. Fiecare a primit premii, deoarece mediile de absolvire sunt foarte mari.  Ne bucură foarte mult rezultatele școlare deosebite, atât la nivel județean, cât și la cel național. Preasfinția sa le-a transmis tinerilor un gând de binecuvântare, i-a îndemnat să continue să rămână pe calea aceasta, a învățării, dar, în același timp, să nu uite de sufletul lor, care este atât de important”,  a precizat directorul Colegiului, pr. Liviu Vidican-Manci.

Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca își desfășoară neîntrerupt activitatea din anul 1952. Din 2012, școala s-a deschis și spre ciclul primar și gimnazial. Elevii din ciclul primar își desfășoară activitatea la sediul situat pe strada „Avram Iancu”, cei din ciclul gimnazial în clădirea de pe strada Meseriilor, iar cei din ciclul liceal învață la sediul central, situat în Piața Avram Iancu, nr. 18. Din toamnă, elevii de gimnaziu vor învăța într-o nouă clădire, modernizată și dotată printr-un proiect european, investiție ce a costat peste 3 milioane de euro.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...