Fost protopop al Dejului, comemorat la 4 ani de la trecerea de la cele veșnice

de | feb. 4, 2019

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, în biserica Parohiei Dej I, cu Hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost săvârşită Liturghie de un sobor de preoţi, protos fiind părintele Teofil Herineanu, consilier economic al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, fiul vrednicului de pomenire protopop Teofil Herineanu. În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălţat rugăciuni pentru odihna sufletului  celui care a fost protopop al Dejului, Teofil Herineanu, de la a cărui mutare la cele veșnice au trecut 4 ani. Părintele consilier a rostit un bogat cuvânt de învățătură, făcând o paralelă între întâmpinarea făcută de Zaheu  și întâmpinarea făcută de Sfântul și Dreptul Simeon și Proorocița Ana, Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru părintele protopop Teofil Herineanu, cel care a slujit Biserica lui Hristos timp de 50 de ani ca preot și 37 de ani ca protopop al Dejului.

Pornind de la îndemnul Sfântului Apostol Pavel: ,, Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu, priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința” (Evrei 13,7),  părintele Ioan Buftea, protopop al Dejului, a subliniat că dragostea și dorul față de părintele protopop Teofil Herineanu a făcut posibilă, încă o dată, unirea în rugăciune.

Pentru pilda de vieţuire şi slujire, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, împreună cu toţi preoţii din Protopopiatul Ortodox Român Dej, au hotărât ca Sala de Şedinţe a Protopopiatului să poarte numele Protopop Teofil Herineanu.

Părintele protopop Teofil Herineanu atrecut la cele veșnice în data de 4 februarie 2015, la vârsta de 75 de ani.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA