Ghiozdane și rechizite școlare în valoare de peste 25.000 lei, oferite de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Cluj-Napoca pentru 150 de elevi

de | sept. 5, 2023

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului desfășoară în apropierea începutului noului an școlar 2023-2024 o acțiune social-filantropică de distribuire a unui număr de 150 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare, elevilor proveniți din familii aflate în dificultate, cu venituri modeste, aflate în evidența Sectorului Misionar Social al Arhiepiscopiei.

Începutul anului școlar înseamnă pentru elevi bucuria reîntâlnirii cu cadrele didactice și colegii de clasă, emoții și, în același timp, un efort financiar considerabil din partea familiilor care trebuie să aloce un buget mare pentru a asigura elevilor rechizite, uniforme școlare și echipamente sportive. Acțiunea mai sus amintită este menită să vină în ajutorul elevilor, pentru a nu abandona școala, și a părinților cu venituri reduse.

Ghiozdanele cu rechizite școlare au fost achiziționate de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, cu sprijinul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Cluj-Napoca și al Organizației Internaționale de Caritate Creștin-Ortodoxă. Valoarea unui ghiozdan cu rechizite este de aproximativ 170 de lei, totalitatea darurilor oferite elevilor ridicându-se la suma de 25.500 de lei.

Acest demers filantropic se înscrie în acțiunile sociale desfășurate periodic cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, și care vin în sprijinul familiilor cu mulți copii și venituri reduse, cu potențial ridicat de risc de abandon școlar.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...