Hram la Parohia Ortodoxă Bociu, protopopiatul Huedin

de | iul. 20, 2018 | Actualitatea religioasă

Vineri, 20 Iulie 2018, biserica din satul Bociu, Protopopiatul Huedin şi-a sărbătorit hramul, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Pentru această sărbătoare, reunindu-se anual fiii satului Bociu, răspândiţi în toată ţara.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de şapte preoţi, avândul împreună-slujitor pe părintele protopop Dan-Ionuţ Lupuţan. Acesta le-a vorbit credincioşilor, în cuvântul său de învăţătură, despre viaţa Sfântului Prooroc Ilie şi despre modelul de râvnă pe care acesta ni l-a lăsat spre accederea la o viaţă desăvârşită.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii parohiei Bociu, prin părintele protopop, au oferit o DIPLOMĂ DE ONOARE părintelui paroh Horea Şaitiş, pentru bogata activitate pastorală şi edilitară pe care o desfăşoară în acestă parohie, felicitându-l totodată şi pentru împlinirea a optsprezece ani de preoţie. De asemenea o DIPLOMĂ DE ONOARE a fost oferită şi domnului Petru Ungur, primar al comunei Mărgău, în semn de recunoştinţă pentru bogata activitate administrativă pe care o desfăşoară în satul Bociu.

Părintele paroh Horea Şaitiş a dăruit la răndul său, părintelui protopop – icoana Maicii Domnului cu Pruncul, iar domnului primar – icoana Maicii Domnului – Regina nopţii.

Legat de acest eveniment, dar şi de anul Centenarului Marii Uniri, în care ne afăm, în următoarele zile va avea loc la Căminul Cultural din Bociu, o conferinţă susţinută de istorici din Huedin şi se va sfinţii un tricolor care va fi arborat pe un catarg în faţa bisericii ortodoxe din localitate.

Biserica parohiei ortodoxe Bociu a fost construită între anii 2011-2012 şi a fost târnosită în data de 29 iulie 2012 de către Înaltpreasfinţia Sa Andrei, Arhiepiscop şi Mitropolit. În prezent Parohia Ortodoxă misionară Bociu cuprinde aproximativ 40 de credincioşi.

Pr. Dan-Mihai Muntean

Secretar Protopopiatul Huedin

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...