Hram la Parohia Ortodoxă Bociu, protopopiatul Huedin

Hram la Parohia Ortodoxă Bociu, protopopiatul Huedin

Vineri, 20 Iulie 2018, biserica din satul Bociu, Protopopiatul Huedin şi-a sărbătorit hramul, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Pentru această sărbătoare, reunindu-se anual fiii satului Bociu, răspândiţi în toată ţara.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de şapte preoţi, avândul împreună-slujitor pe părintele protopop Dan-Ionuţ Lupuţan. Acesta le-a vorbit credincioşilor, în cuvântul său de învăţătură, despre viaţa Sfântului Prooroc Ilie şi despre modelul de râvnă pe care acesta ni l-a lăsat spre accederea la o viaţă desăvârşită.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii parohiei Bociu, prin părintele protopop, au oferit o DIPLOMĂ DE ONOARE părintelui paroh Horea Şaitiş, pentru bogata activitate pastorală şi edilitară pe care o desfăşoară în acestă parohie, felicitându-l totodată şi pentru împlinirea a optsprezece ani de preoţie. De asemenea o DIPLOMĂ DE ONOARE a fost oferită şi domnului Petru Ungur, primar al comunei Mărgău, în semn de recunoştinţă pentru bogata activitate administrativă pe care o desfăşoară în satul Bociu.

Părintele paroh Horea Şaitiş a dăruit la răndul său, părintelui protopop – icoana Maicii Domnului cu Pruncul, iar domnului primar – icoana Maicii Domnului – Regina nopţii.

Legat de acest eveniment, dar şi de anul Centenarului Marii Uniri, în care ne afăm, în următoarele zile va avea loc la Căminul Cultural din Bociu, o conferinţă susţinută de istorici din Huedin şi se va sfinţii un tricolor care va fi arborat pe un catarg în faţa bisericii ortodoxe din localitate.

Biserica parohiei ortodoxe Bociu a fost construită între anii 2011-2012 şi a fost târnosită în data de 29 iulie 2012 de către Înaltpreasfinţia Sa Andrei, Arhiepiscop şi Mitropolit. În prezent Parohia Ortodoxă misionară Bociu cuprinde aproximativ 40 de credincioşi.

Pr. Dan-Mihai Muntean

Secretar Protopopiatul Huedin

 

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie