Hramul Mănăstirii Cristorel, prăznuit în prezența Episcopului-vicar Benedict Bistrițeanul

de | apr. 24, 2021 | Actualitatea religioasă

În Sâmbăta lui Lazăr, 24 aprilie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Cristorel, județul Cluj.

Cu prilejul hramului, de la ora 10:00, la altarul de vară al așezământului monahal, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, duhovnicul mănăstirii, ierom. Siluan Trâmbițașu, pr. lect. univ. dr. Gheorghe Șanta, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, precum și alți preoți din împrejurimi.

După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a subliniat faptul că ziua de astăzi, a învierii lui Lazăr, este una a bucuriei, nădejdii și mulțumirii.

 

La finalul Liturghiei, Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului de obște.

Scurt istoric

Mănăstirea Cristorel, ocrotită de Sfântul Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr, este așezată la marginea hotarului satului Cristorel, comuna Așchileu, județul Cluj. Începuturile acestui așezământ monahal au fost puse în anul 1998.

Complexul monahal este alcătuit din biserica veche de lemn, casa monahală, aflată în construcție, altarul de vară și clopotnița.

Mănăstirea de maici are în prezent o obște formată din 6 viețuitoare, aflate sub povățuirea maicii starețe Paraschiva Buculei şi a părintelui duhovnic Siluan Trâmbiţașu.

Mai multe fotografii AICI

 

Ultimele articole