Ideea de voluntariat, promovată de Biserică printre tinerii bistrițeni

de | oct. 24, 2015 | Actualitatea religioasă

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” organizează în perioada 5 – 8 noiembrie 2015, la Sângeorz-Băi, o tabără de pregătire a voluntarilor, intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”. Pe perioada celor 4 zile de tabără, participanții vor învăța importanța implicării în comunitate, cum să deprindă abilitățile necesare și să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară.

Prin organizarea acestei tabere, Asociația își dorește să reușească să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, a declarat coordonatorul Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni”, Paul Gavriloaie.

Tabăra se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani și va cuprinde un program diversificat: ateliere, workshop-uri, team building, jocuri, teatru și discuții. Participanții vor primi la finalul taberei diplomă de „voluntar”, recunoscută în toate asociațiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...