Inaugurarea grădiniței cu program prelungit din localitatea Baciu

de | mart. 17, 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat duminică, 17 martie 2024, la inaugurarea noii grădinițe cu program prelungit din localitatea Baciu, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 15:30, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat edificiul care găzduiește noua grădiniță cu program prelungit din Baciu. Din sobor au făcut parte: vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Dumitru Boca, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, precum și alți preoți din împrejurimi.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și a apreciat faptul că se investește în educație, felicitând comunitatea și pe toți cei implicați în materializarea acestui proiect.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, oficialități locale, județene și centrale, precum și alți invitați, în frunte cu inspectorul școlar general al ISJ Cluj – prof. Marinela Marc, primarul comunei Baciu – Balázs János și directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Baciu – prof. dr. Gligor Hagău, în subordinea căruia se află grădinița.

Noua unitate de învățământ preșcolar din Baciu are o capacitate de 200 de locuri și a fost construită de Primăria Comunei Baciu, cu sprijin financiar de la bugetul de stat.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...