Inaugurarea grădiniței cu program prelungit din localitatea Răscruci

de | mart. 5, 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat marți, 5 martie 2024, la inaugurarea noii grădinițe cu program prelungit „Ana și Codiță” din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat edificiul care găzduiește noua grădiniță cu program prelungit din Răscruci. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, parohul comunității din Răscruci – preotul Dan Balog, precum și alți preoți din împrejurimi.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și a apreciat faptul că se investește în educație, felicitând comunitatea și pe toți cei implicați în materializarea acestui proiect.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, oficialități locale și județene, precum și alți invitați, în frunte cu inspectorul școlar general al ISJ Cluj – prof. Marinela Marc, președinele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe, primarul comunei Bonțida – Aurel Emil Cărhaţ și directorul Școlii Profesionale Răscruci – prof. Ioana Suliţeanu, care au rostit alocuțiuni.

Noua unitate de învățământ preșcolar din Răscruci are o capacitate de 80 de locuri și a fost construită de Primăria Comunei Bonțida, de care aparține administrativ teritorial localitatea Răscruci, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pr. Dan Balog

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...