Îndemnul Episcopului Iustin la început de post: Paraclisul Maicii Domnului zilnic, pricesne, pelerinaje la mănăstiri

de | aug. 1, 2023

La începutul postului Adormirii Maicii Domnului, Episcopul Iustin a transmis un mesaj prin care a oferit o serie de îndemnuri duhovniceşti.

Episcopul Maramureşului şi Sătmarului a îndemnat la recunoşţinţă faţă de Dumnezeu, la oficierea şi participarea la sfintele slujbe, în mod special  Paraclisul Maicii Domnului, precum şi la pelerinaje.

„Sfânta Biserică Ortodoxă a rânduit în fiecare an, înainte de slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului, două săptămâni de post și rugăciune spre a mulțumi cu evlavie, credință și recunoștință pentru toate darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră prin ocrotirea, mijlocirea și rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

„Cunoscând evlavia credincioșilor Bisericii noastre Ortodoxe Române față de Maica Domnului, dar și râvna sfântă a părinților slujitori la Sfintele Altare din parohiile noastre, și a monahilor mănăstirilor Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Vă îndemnăm cu părintească dragoste ca în toate zilele Postului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seară, să fie săvârșită Slujba Paraclisului Maicii Domnului”.

„Îndemnăm preoții să pregătească cu multă grijă credincioșii și, mai ales tinerii și copiii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiției la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul și rugăciunea prin darurile și binecuvântările primite de la Maica Domnului ca răspuns la dragostea, evlavia și cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevărați ai sfintei sale iubiri de Mamă”.

„În acest sens, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului vor fi repetate pricesnele închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, punându-le la dispoziție cântările existente, multiplicate, spre a fi la îndemâna fiecărui credincios”, a afirmat Preasfinţia Sa.

În partea finală a mesajului său, PS Iustin s-a rugat Maicii Domnului „să ne dăruiască mult spor și ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat”.

Postul Adormirii Maicii Domnului ţine între 1 şi 14 august inclusiv.

Foto credit: Facebook / Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Sursa: Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mânăstirii Ieud

Hramul Mânăstirii Ieud

În Duminica a III-a după Paști (a Sfintelor Femei Mironosițe), 19 mai 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Ieud cu ocazia hramului și a binecuvântat lumânărarul nou construit....

Hramul Mânăstirii Rohia

Hramul Mânăstirii Rohia

Vineri, 10 mai 2024, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia, cu ocazia hramului sfântului locaş de închinare, în fruntea unui mare sobor de...

Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Habra

Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Habra

Marţi, 7 mai 2024, în a treia zi a Sfintelor Paşti, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Habra de la Groşi – Baia Mare, cu ocazia hramului sfântului locaş de închinare, în fruntea...