Îngrijire și îngrijorare | Luni, săptămâna a 2-a după Rusalii

de | iun. 15, 2020

Evanghelia zilei: Matei 6, 31-34; 7, 9-11

Zis-a Domnul: Să nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Pentru că după toate acestea se străduiesc păgânii; doar ştie Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de toate acestea. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. Cine este omul acela dintre voi care, dacă îi va cere fiul său pâine, el îi va da piatră? Sau de-i va cere peşte, el îi va da şarpe? Deci dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu atât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El!

Pericopa evanghelică este explicată de Pr. Dan Cismaș, preot paroh la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cluj-Napoca:

Meditație la Evanghelia zilei
Meditație la Evanghelia zilei
Îngrijire și îngrijorare | Luni, săptămâna a 2-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...