Uniți prin Înviere | Ediție specială de Paști

de | mai 5, 2024

„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea” (Psalmul 117, 24)

Astăzi suntem prezenți, mai mult decât în orice altă zi, în fața misterului mormântului gol și ne lăsăm pătrunși, iradiați de lumina ce izvorăște din acest mormânt. Lumina lui Hristos, lumină care luminează tuturor, irumpe, așa cum am auzit proclamativ la fiecare Sfântă Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul care abia a trecut.

Iar dacă această lumină luminează tuturor, toți cei care acceptăm, credem și mărturisim această Taină, devenim fii ai Luminii.

În această lumină nu mai există ignoranță, ci deschidere, acceptare, înțelegere. În această lumină nu mai există excluziune, ci doar incluziune. În această lumină nu mai există ziduri, ci doar poduri. În această lumină nu mai există opacitate, nu mai există autosuficiență, ci doar spirit fratern. În această lumină nu se poate vorbi de separații, ci doar de unitate în Duh.

Date fiind aceste considerente și urmând sfatul Sfântului Apostol Pavel care ne îndeamnă în epistola sa către Efeseni să umblăm ca fii ai Luminii (Efeseni 5, 8), pentru ediția specială de astăzi a emisiunii noastre am purtat mai multe dialoguri cu frați creștini de diferite confesiuni pentru a oferi împreună o mărturie comună asupra Tainei Învierii, taină inerentă vieții și credinței creștine.

Dialogurile complete le veți putea asculta în fiecare săptămână până la Rusalii, însă astăzi îi vom avea pe fiecare dintre intervievați cu câteva meditații asupra misterului pascal precum și câteva gânduri și mesaje de suflet.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Uniți prin Înviere | Ediție specială de Paști
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Ediție specială | Interviu